Kis történelem- és mateklecke fitneszrepublikánusoknak

Tök jó, hogy a negyedik köztársaságról beszélnek azok, akiknek nem tetszik a rendszer. Azt most hagyjuk, hogy nem a rendszer nem tetszik nekik csak a kormány, mert tényleg mindegy. A rendszer nekünk nem tetszik, akik bukott államformának tartjuk a köztársaságot. De hőzöngeni jó ez a duma. Istvánffy András a kommunista.net-ről is ismert fitneszrepublikánus organizátor legalábbis ezt szeretné, de nagyon, és azok is, akik most párttá szervezik majd az utcai hepeningjeről híressé vált 4K! közösséget, egy nagy Gyurcsánypacsival együtt.

Komolyan nem tudtuk, hogy mi hiányzik az életünkből, de most már nagyon is tudjuk. Egy negyedik köztársaság, az aztán megoldás lenne! Nem romboltak még eleget az elmúlt közel hét évtized tákolmány-, és diktatórikus köztársaságai! Még egyet ide! Persze megint a nélkül, hogy a népet megkérdeznénk (mert idáig soha ezt nem tették a népszuverenitás talaján állok idehaza, ha államformát váltottak, minek is az).

Szóval, a negyedik. A kutyának sem kell persze, de nem lenne jobb, ha lenne előtte egy harmadik is? Már csak a rend (pardon, azt ti annyira nem szeretitek) kedvéért. Az első köztársaságot a magyar történelemben 1946-ban kiáltották ki, igaz, akkor Szakasits Árpád már 1946-ban is a harmadikat ünnepelte, semmi gond. De azért legyünk korrektek, és büfögtessük vissza a kis republikánusokkal a konzekvens történelmi leckét, még ha gond is nekik.

1918: Magyar Népköztársaságot kiáltottak ki Károlyiék a patkányforradalom után. 1919: Kun Béláék tanácsköztársaságot hoztak létre a kommunista puccs után és először a magyar történelemben állami szinten intézményesített terrort vezettek be. 1946: első köztársaság jön létre, szovjet megszállás alatt és a szovjetizálás első lépcsőjeként. 1949: népköztársaság jön létre, amely másodszor hozza el a kommunista diktatúrát a magyar népnek és újra az intézményesített terrort is. 1989: a népközársaság köztársasággá szelídül és a kommancsok hatalmat tudnak átmenteni (az államformaváltás is ők szorgalmazzák az országgyűlésben).

Még egyszer hülyebiztosan csak nektek: 1946: első. 1989: második. .... és nincsen harmadik. (és ne is legyen)

Egy szó mint száz kedves kicsi 4K!-s fitneszrepublikánusok, ha ti szeretnétek egy negyediket, akkor gyorsan kiáltsátok ki a Kossuth téren, vagy a Gödörben egy harmadikat is. Gyorsan megy az ilyen dolog és nem kell megkérdezni a népet sem róla. Nehogy szakítsatok a jó magyar republikánus hagyományokkal! A népre hivatkozva, a nép nélkül - ez a helyes magyar republikánus trend. Addig is; 4K!-sok, sziasztok!

Hozzászólások