Charles Coulombe

A monarchista tapasztalat változatai

már
08
„A személyes tökéletlenségektől eltekintve, a monarcha a történelem fenséges voltát képviseli. Ő egy örökös, egy kapocs a láncban mely a középkorba vezet, és azon túl összekapcsol az antikvitással és ami mögötte van, egészen az időbeliség kezdetéig, amikor az első hős legyőzte a zűrzavar sárkányát és megalkotta a törvény uralmát.” Charles Fenyvesi: Splendor in Exile [Pompa a száműzetésben]. 278-279. pp.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Miért vagyok monarchista? - VI.

jún
18
Régóta gondolkodom azon, mikor jött el a szellem történetében az a pont, amikor az ember elvesztette ösztönös képességét a helyes és a helytelen megkülönböztetésére.
Posted By bercesa tovább

Magyarország szelleme nem pusztulhat el, csupán elrejtőzhet - interjú Charles A. Coulombe amerikai történésszel

feb
26
Charles A. Coulombe 1960-ban született New Yorkban. Jelentős katolikus történész, író, előadó, újságíró. Számos tanulmány, könyv, valamint újságcikk szerzője. Számos egyéb folyóirat mellett a Gnosis, a National Catholic Register, a New Oxford Review, valamint a Fate hasábjain jelennek meg publikációi. Meghatározó személyisége az amerikai katolikus köröknek. Politikai , vallási, valamint egyéb kérdésben tart / tartott előadásokat a világ megannyi országában, köztük Romániában és Szlovákiában is.
Posted By bercesa tovább
Feliratkozás RSS - Charles Coulombe csatornájára