Plinio Corrêa de Oliveira

Forradalom és ellenforradalom

már
08
Plinio Corrêa de Oliveira könyve egy remek útmutató az ellenforradalmi hozzáálláshoz. A könyv – Forradalom és ellenforradalom – tulajdonképpen a TFP társulat(ok) alkotmánya, alapító okirata, mely 1959-ben, egy évvel a TFP megalapítása előtt látott napvilágot. A könyvet dr. Bárdossy Endre fordította a francia és spanyol nyelvű kiadások alapján, jegyzetelte és Szilvay Gergely lektorálta, és egy, a magyar olvasóhoz címzett előszóval kezdődik, mely – a függelékkel együtt – szintén dr. Bárdossy munkája.
Posted By bercesa tovább

Ellenforradalmi egyetértés

feb
16
Csütörtökön estefelé találkoztam a TFP (Tradition, Family, Property) három tagjával, akik megbeszélések miatt Magyarországra látogattak. A kapcsolatot ők keresték velünk, miután közöltük Plinio Corrêa de Oliveira professzor Forradalom és Ellenforradalom című írásának egy részletét. A bemutatkozások során kiderült, hogy a szervezetnek egy Ausztriában élő brazil, Brazíliában élő magyar és Lengyelországban élő venezuelai tagjával van dolgom.
Posted By bercesa tovább

Az ellenforradalom

nov
26
Az alábbiakban a világhírű brazil katolikus filozófus és történész, politikus, folyóirat-szerkesztő és újságíró, Plinio Corrêa de Oliveira (1908-1995) Forradalom és ellenforradalom című művéből közlünk részleteket, amelynek magyar fordítása megjelenés előtt áll. A brazil szerző összes művei közül élete legkiválóbb alkotása aHAGYOMÁNY, a CSALÁD és a MAGÁNTULAJDON védelmére alakult brazil társulat (Tradition, Familie und Privateigentum - TFP) megalapítása São Pauloban (1960), melynek élete végéig elnöke volt.
Posted By bercesa tovább
Feliratkozás RSS - Plinio Corrêa de Oliveira csatornájára