Bangha Béla

Bangha Béla S.J.: Magyarország ujjáépítése és a kereszténység

feb
22
Magyarország ujjáépítése és a kereszténység az alábbi címen: http://mek.oszk.hu/05300/05387/05387.htm#1 BEVEZETÉS   Magyarország katasztrófája Katasztrófánk okai Az újjáépítés
Posted By SzVD tovább

Bangha Béla S.J.: Monarchia vagy köztársaság?

feb
22
A demokrácia általános elvi elbírálása adja meg a kulcsot a monarchia vagy köztársaság nagy kérdésének megítélését is. Mellőzzük itt a quaestio facti-t, azt, hogy Magyarországon ez a kérdés tényleg el van döntve; mellőzzük a magyar néplélek sajátosságaiból folyó érveket is, a csaknem ezeréves hozzászokást a Szent István koronájához, a történelmi és jogfolytonosság s a nemzeti hagyományok szempontjait. Csak az általános elvi szempontokat keressük.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Sajtó és liberalizmus

feb
22
Írta: Bangha Béla S. J. A modern sajtó nagy része, sajnos, elég kimondottan a világnézeti és gazdasági liberalizmus garázdálkodásának szolgálatában áll. Nemcsak ama faji szolidaritásérzet folytán, mely a modern újságok kiadóinak s íróinak nagy részét a fajrokon liberális tőkekirályokkal egybefűzi, s mert az újságok a liberális hatalmasságokkal legvitálisabb anyagi érdekközösséget tartanak fenn, hanem azért is, mert a liberális gondolat a zsidó pszichének és morálnak legmegfelelőbb lévén a többnyire zsidó zsurnalisztáknak egyenesen a vérükben van.
Posted By SzVD tovább
Feliratkozás RSS - Bangha Béla csatornájára