Humor

Így gondolkodnak ők a királyságról

nov
06
Összeszedtünk egy-két típust, akik viszonyulni szoktak a királyság ügyéhez. Csak úgy kutyafuttában, ahogyan ráéreztünk a témára, ahogyan a legegyszerűbben - sok iróniával, talán humorosan is - be tudjuk mutatni mindenkinek őket. Szóval ez az írás, egy "Királyság - szerintetek", illetve egy "Ilyenek vagytok ti - a királyságpártiak szerint". És szerettünk volna egy kicsit szórakozni is, meg szórakoztatni is a kedves olvasókat. Mert nemcsak másokon ér mosolyogni, hanem magunkon is. Tizenegy típus, lehetne több is, de most ennyi legyen elég.
Posted By bercesa tovább

"Mi van jó emberek?" - kedélyes ellenforradalmi lecke gróf Károlyi Józseftől haladóknak

aug
21
Gróf Károlyi József (1884-1934) magáénak érezte a noblesse oblige lényegét; arisztokratának lenni elsősorban nem kiváltságot jelent, hanem főleg elkötelezettséget, áldozatot, tartást és hazafias küldetést. A gróf - a Károlyi-család szebbik hagyományát folytatva - példásan király- és dinasztiahű volt, aki meglátogatta ezeddig utolsó királyunkat, Boldog IV. Károlyt Madeirán, komoly anyagi áldozatokat is hozva és később is a királyi család segítségére volt diplomáciai- és anyagi tekintetben is.
Posted By bercesa tovább

Ferenc József bora

jún
26
- Öreg királyunk azért olyan egészséges, mert mindennap megiszik egy üveg tokaji bort - mondogatták Magyarországon abban az időben, amikor Ferenc József hosszú uralkodása folytán mindenféle legendákba, anekdotákba, mesemondásokba keveredett. (Magyarországon egy jól csattanó anekdota még mindig többet használ a hírnévnek, népszerűségnek, mint éveknek kitartó munkája.) Hát nézzük, hogyan is voltunk azzal a "tokajival", amelyről cigányaink mellett évszázadokon ismerték Magyarországot szerte a világon! Írta: Krúdy Gyula.
Posted By bercesa tovább

Kacag a monarchista

okt
03
Ilyen még nem volt, akkor most miért ne legyen? Vannak olyan dolgok, amelyekkel valamennyire foglalkozunk, merthogy monarchisták vagyunk, és ezt valamennyire a környezetünk számon is kéri rajtunk, de ugyanakkor nem hülyék. Ilyen apró mindennapi csacskaságok. Ezeket a dolgokat nem lehet komolyan lereagálni, az ember hátradől a karosszékben elmorzsol egy könnycseppet és röhög hangosan és csúnyát is mond. Persze az elmúlt időszak három leginkább mókás dolgait gyűjtöttem itt most össze. Kacagjunk együtt barátaim!
Posted By Petrus Augustinus tovább
Feliratkozás RSS - Humor csatornájára