Boldog IV. Károly

Károly király feljegyzései

ápr
01
Boldog IV. Károly királyunk mennyei születésnapjának 100. évfordulójára.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Aki nem királyságpárti az nem nevezheti magát magyar konzervatívnak

okt
25
 A budaörsi csata (1921) kapcsán, 2015. október 23-án tartott megemlékezésen elhangzott beszéd szerkesztőnktől, Pető Zoltántól: 
Posted By bercesa tovább

Alkotmányos király és alkotmányos kormányzó

okt
10
Alapállásunk az, hogy aki ma Magyarországon királyságpárti, annak – ha más szempontok és irányultságok mellett ugyan – de egyaránt fontosnak kell tartania ezeddig utolsó királyunk és kormányzónk Boldog IV. Károly és Horthy Miklós személyét. Itt elsősorban arra kívánunk utalni, hogy ők legitim államfőként hordozták a királyság eszményét, ezért ezzel különösen nagy hangsúllyal kell érvelni a mai közbeszédben és a szimbolikus politikában is.
Posted By A Szerk. tovább

Kirostált magyar királyi dinasztia? – Habsburg-emlékezet, nemzeti hagyomány

okt
23
Nem olyan régen a Facebookon a Regnum! Portál oldalán egy kép jelent meg, amelyen Habsburg-Lotaringiai Károly herceg, (Habsburg-Lotaringiai Ottó idősebb fia) és családjának tagjai voltak láthatóak egy pár évvel ezelőtti fotón, rajta a magyar ősökkel rendelkező Bornemissza-Thyssen Franciska feleségével és három szép gyermekével. Pár óra alatt több mint 14 ezren nézték meg, és több mint száz hozzászólást kapott a kép.
Posted By bercesa tovább

Zarándoklat és szentmise: megemlékezés IV. Boldog Károly királyunkról restaurációs kísérletének helyszínén

okt
15
Szeretettel várunk mindenkit 2012. október 21-én Cirák és Dénesfa határában a Király kápolnánál, azon a szent helyen ahol 91 éve IV. Boldog Károly királyunk Ad Astra nevű repülőgéppel újra magyar földre érkezett, hogy befejezze a restaurációs folyamatokat, a törvénytelen forradalmak korszaka után és helyreállítsa a törvényes királyi hatalmat újra az országban. A tavalyi emlékmisén vendégünk volt a nyugalmazott luxembourgi érsek és sok zarándok érkezett Dél-Tirolból is. Idén is sokan jönnek majd az ország minden tájáról és várunk külföldről is zarándokokat.
Posted By bercesa tovább

Koszorúzás és emlékezés Boldog IV. Károly királyunk koronázásának 95. évfordulóján

dec
27
Boldog IV. Károly királyunk megkoronázásának 95. évfordulójára koszorúzást szerveztünk. A fagyos december végi késő délutánon meghitten szeretnénk megemlékezni az ezeddig utolsó magyar király koronázásról, amely a haza nehéz óráiban nemzeti egységet volt képes teremteni és a Magyar Királyság számára sorsdöntő esemény volt. Jöjjetek emlékezni, imádkozni, dicsérni királyságunkat és apostoli magyar királyunkat december 30-án délután 5 órától, azon a helyen, ahol esküjét letette! 2011. december 30. 17:00 – Szentháromság tér, Királyi Várnegyed  
Posted By bercesa tovább

Legyen a király a viszonyítási pont - beszámoló a biatorbágyi Boldog IV. Károly király emlékülésről

nov
03
Október 29-én, szombaton, Biatorbágyon egy érdekes megemlékezésre és beszélgetésre került sor. A város művelődési házában – ami a volt torbágyi vasútállomás épületében van – ugyanis egy Boldog IV. Károly király emlékülésre és beszélgetésre került sor. A rendezvényt Vendégh Zsolt tanár és igazgatóhelyettes, biatorbágyi lokálpatrióta és utolsó királyunk nagy tisztelője szervezte, a meghívott vendégek Kiszelly Zoltán politológus és Pánczél Hegedűs János történész, publicista, a Regnum! Portál alapítója és tulajdonosa voltak.
Posted By SzVD tovább

Idén is lesz Károly-mise! - Zarándoklat a restauráció helyszínére

okt
11
Idén is megrendezésre kerül a már hagyományos Károly-mise Cirák és Dénesfa közt (a rendezvényhez helyet biztosító Király Kápolna Cirák Önkormányzatához tartozik) 2011. október 22-én (szombaton), 11.00 órakor. Az eseményre mindenkit várunk akinek fontos a királyság ügye, hiszen az évenként megrendezett szentmise és találkozó a királyságpártiak egyik legfontosabb hivatalos rendezvénye. A többség most is autóval megy, de tömegközlekedéssel és utána gyalog is meg lehet közelíteni a helyet.
Posted By SzVD tovább

Csángó népdal IV. Boldog Károly királyunkról

máj
23
Ezt a szép, de szomorú dalt egy születésnapon hallottam először, maga az ünnepelt énekelte. Már akkor megragadta a képzeletemet, hiszen nem másról, mint Károly királyról szólt. Akkoriban még nem volt tervben a Legitimista blog, viszont nemrég újból eszembe jutott és elkértem a szövegét. A levélben aztán jött a hideg zuhany, mondván ez a dal gyimesi, tehát a román királyról szól. Elsőre hitelt adtam ennek a megállapításnak, de aztán ma utánanéztem a dolognak. A Hohenzollern-házból származó I. Károly román király 1914.
Posted By SzVD tovább

Avareső a napfényben - Emlékek az idei Károly-miséről és zarándoklatról

okt
31
Kellemes és nagyon ritka érzés az, amikor az ember úgy érzi, hogy újraindított egy hagyományt. Valami hasonló lebegtetett mégis október eleje óta, mert az ország különböző helyeiről kerestek, szinte minden nap hárman-négyen is, a Károly-misével és zarándoklattal kapcsolatosan. Ez két éve még messze nem így volt, amikor hárman szorongtunk egy autóban és csak két ismerős jött el a közelből. Most már lázasan készülődött fiatal egyetemista, nagycsaládos apuka, tanár, őszhajú legitimista, vitéz, imádságos lelkű édesanya vagy éppen kombattáns konzervatív és ellenforradalmár.
Posted By SzVD tovább

Oldalak

Feliratkozás RSS - Boldog IV. Károly csatornájára